Sifonul pentru smantana este un instrument care faciliteaza turnarea cremei. De multe ori vine ca o surpriza pentru oamenii care aud despre ea pentru prima data. Sunt disponibile diverse sifoane de crema in diferite culori si dimensiuni.

Acestea sunt de obicei realizate din plastic sau otel inoxidabil. Doar asigurati-va ca aparatul dvs. de crema include o perie de curatare, astfel incat sa puteti curata cu usurinta toate mecanismele si duzele.

Functia unui sifon pentru smantana 

Un instrument de bucatarie interesant folosit pentru a face frisca cu protoxid de azot sub presiune mare nu este cunoscut celor mai multi. Este posibil sa fiti familiarizat cu dispozitivul, dar majoritatea oamenilor nu il folosesc cu adevarat.

Este format dintr-un recipient care contine un tub si o duza si produce frisca cremoasa din smantana. Este cunoscut si ca dozator de frisca sau recipient de inalta presiune. 

Ce crema este potrivita pentru un sifon de crema?

Vrei o crema cu adevarat proaspata, cu un gust excelent? Atunci este indicat sa folositi smantana proaspata. Pastrati-le in borcane sau recipiente ermetice la frigider pana sunt gata de utilizare.

Cel mai bine este sa folositi o crema cu continut ridicat de grasimi, cum ar fi o crema de cofetar, care are un continut de grasime de pana la 40%. 

Este posibil sa folositi crema fara lactoza sau vegana in sifonul de crema?

Cu sifonul pentru smantana puteti pregati acum creme vegane si fara lactoza. O optiune vegana foarte populara este laptele de cocos. Obtineti o spuma draguta cu aroma caraibiana.

Puteti gasi adesea inlocuitori de crema pe baza de plante in magazine. Le puteti pregati si in aparat. Cu toate acestea, este important sa realizati ca, dupa completarea cu gaz, va trebui sa agitati mult mai mult decat ati face cu frisca obisnuita.

In medie, trebuie sa-l scuturati de cel putin 20 de ori pentru a obtine rezultatul dorit. 

Cat timp se pastreaza crema in sifonul de smantana?

Va puteti astepta ca frisca pastrata in sifonul de frisca sa se pastreze la frigider aproximativ doua saptamani. Cu toate acestea, cremele din sifon din otel inoxidabil sunt mai durabile decat cele din sifon din plastic.

Echipamentul este de obicei fabricat din otel inoxidabil pentru a se asigura ca crema nu se contamina. In mod normal, cineva este avertizat impotriva utilizarii lor in modelele din plastic.

Pe de o parte, nu dureaza atat de mult, iar pe de alta parte, crema are gust de plastic. Acesta este probabil motivul pentru care unii folosesc doar otel inoxidabil sau aluminiu pentru a face creme.