Decizia de a alege o canapea potrivita pentru spatiul pe care doresti sa il amenajezi depinde de mai multi factori, unii fiind mai importanti decat altii.

Acestia pot include aspectul si atmosfera dorita in incapere, locatia in care va fi amplasata canapeaua, culoarea, materialul, utilitatea si anumite preferinte specifice.

Fiecare dintre aceste elemente joaca un rol esential in selectionarea unei canapele perfect potrivite. Asadar, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi in mod corespunzator canapeaua ideala.

Canapeaua pentru utilizare zilnica

Canapeaua din living, locul unde primesti vizite si unde te relaxezi alaturi de familie sau prieteni, este adesea cea mai utilizata piesa de mobilier.

Aceasta joaca un rol central in aceasta incapere, fiind folosita cel mai adesea pentru vizionarea televizorului, relaxarea cu familia dupa o zi obositoare de munca sau pentru petrecerea timpului cu oaspetii la ocazii speciale sau vizite obisnuite.

Pentru o utilizare de acest fel, asigura-te ca alegi o canapea confortabila, cu un aspect placut si care adauga eleganta camerei sau creeaza atmosfera dorita.

In acest scop, poti opta pentru o canapea fixa sau unul dintre modelele de canapele cu recliner, care iti ofera confortul dorit si adauga un aspect modern interiorului casei.

Canapeaua pentru utilizare ocazionala

Daca ai nevoie de o canapea pentru utilizare ocazionala, intr-un hol sau intr-o camera mai putin folosita, atunci poti opta pentru o canapea cu design minimalist, confortabila si care se potriveste in spatiul respectiv.

Poti alege o canapea fixa sau una extensibila, daca doresti sa o folosesti si ca pat ocazional, sau poate chiar o canapea cu spatiu de depozitare pentru diverse obiecte sau accesorii.

Beneficiile unei canapele extensibile

Optarea pentru o canapea extensibila este o alegere extrem de practica. Aceasta poate substitui cu succes un pat atunci cand spatiul este limitat.

Indiferent daca o folosesti intr-un dormitor mic pentru somnul de noapte, sau intr-o camera de zi pe care o transformi ocazional in dormitor, mai ales cand ai oaspeti, canapeaua extensibila este foarte practica si ar trebui sa aiba un loc in orice casa.

Canapeaua potrivita in functie de material

Materialul din care este facuta canapeaua este, de asemenea, un factor important de luat in considerare. De exemplu, canapelele de piele pot oferi un aspect sofisticat si sunt usor de curatat, in timp ce canapelele de material textil pot oferi o gama mai larga de culori si modele, potrivite pentru orice stil de decor.

Integrarea canapelei in decorul camerei

Este esential sa te asiguri ca canapeaua se potriveste cu restul decorului camerei. Indiferent daca ai un stil modern, clasic sau boem, canapeaua ar trebui sa se incadreze armonios in ambient.

Marimea potrivita a canapelei

In cele din urma, dimensiunea canapelei este un alt factor de care trebuie sa tii cont. Asigura-te ca alegi o canapea potrivita pentru spatiul tau, astfel incat sa nu supraaglomerezi camera si sa impiedici fluxul de trafic.