Nu e intodeauna usor sa echipam si sa decoram camera unui adolescent, indiferent ca aici ne referim la o fata sau la un baiat.

Un lucru insa e cert, acela ca aici trebuie sa-i implicam si pe ei, sa tinem cont de parerile si dorintele lor . Dormitorul e spatiu unde ei se odihnesc, se recreeaza, se intanlesc cu prietenii sau isi fac temele.

Decorarea unei camere in stil modern a unui adolescent, intodeauna reprezinta o provocare. Intalnim tot felul de adolescenti, acei care stiu exact ceea ce isi doresc si cei care nu sunt siguri, de aceea speram sa va fie de ajutor ideile prezentate de noi mai jos pentru a putea lua o decizie impreuna.

Maturizeaza rozul

In dormitorul unei tinere domnisoare, rozul va fi intotdeauna binevenit. Insa nu vorbim de rozul fosforescent, ci de nuantele pastelate, nesaturate, care adauga note feminine decorului.

Cauta lenjerii de pat cu modele romantice sau imbraca un taburet intr-un material placut la atingere, de un roz prafuit. Poti folosi si violetul in decorarea dormitorului unei adolescente, in alegerile de mobila si in culoarea peretilor. Pentru a completa o paleta cromatica armonioasa, combina aceste nuante cu alb si gri, pentru dressing si rafturile de pe pereti.

Accentueaza rama patului

Accentele de culoare din designul interior nu trebuie sa se limiteze la obiecte de decor. Un dormitor modern de adolescent poate include un pat cu rama impunatoare, intr-o culoare energica precum rosul, verdele sau galbenul.

Poti alege intre o multime de paturi de dormitor cu rame masive, ce exprima pofta de viata si energia adolescentului tau. Stabiliti un buget clar si ofera-i posibilitatea sa isi aleaga modelul care ii place cel mai mult, iar somnul ii va fi cu atat mai dulce.

Amenajeaza camera in scop multifunctional

Camera unui adolescent este mai mult decat un spatiu de dormit. Este locul in care incepe sa-si exploreze independenta si sa-si exprime personalitatea. Pentru a putea face toate activitatile zilnice, precum rezolvarea temelor, relaxarea cu un hobby sau petrecutul timpului cu prietenii, dormitorul sau trebuie sa fie amenajat in scopuri variate.

Amenajeaza-i un colt cu o masa si scaune sau taburete, in jurul careia se poate aseza cu prietenii sa joace un joc de societate. Biroul sau este o zona distincta, unde isi poate aranja toate obiectele folosite la studiu. Nu uita de scaunul ergonomic, care ii sustine spatele in mod corect.

Adauga accesorii deosebite specifice varstei

Detaliile sunt cele care fac diferenta pentru a completa camera unui adolescent, elementele cu care ei se identifica sunt cele care ii vor face sa se simta confortabil in spatiul lor. Iar pentru a-i stimula imaginatia si pentru ca personalitatea lui sa se exprime din ce in ce mai liber, putem adauga si un leagan suspendabil, un acvariu cu design deosebit, un panou modular de perete tip memo pe care sa isi noteze diferite lucruri sau un pat tip baldachin pentru fete.

Camera proprie a unui adolescent e spatiul unde el este independent, reprezinta oglinda propriei personalitati schimbatoare dar si refugiul perfect. Trebuie sa fim vigilenti si sa acordam timpul necesar decorului din camera fiecarui adolescent, luand in calcul faptul ca acesta trece prin multe schimbari fizice, psihologice si sociale.

{{clean}}
{{clean2}}